"Jourhavande husbehovstrubadur"- Vanligtvis spelar jag egenhändigt ihoptotade visor och sånger och blandar gärna humoristiska visor med dom som kanske bidrar till lite eftertanke.  För mig är texterna viktiga och sjunges alltid på svenska med mycket publikkontakt blandat med lite trevligt mellansnack.


- Jag spelar akustiskt, men för att publiken ska få lite mer omväxling byter jag ofta mellan stål- och nylon-strängad gitarr. Ibland även irländsk bouzouki, banjo eller mandolin.


- Om det finns önskemål om att blanda in lite äldre kända visor och sånger är jag inte främmande för att spela ihop med någon trubadurkollega.

Program att välja mellan:


"Sånger ni (förmodligen) aldrig hört tidigare"


Egenkomponerade samt svensköversatta låtar, från både gammalt och nytt. i såväl humorn som eftertankens tecken.


Folkmusik och Visor


En härlig blandning av både gammalt och nytt bland texter och melodier, skämt och allvar tillsammans med Susanne Lind (fiol och sång). Vi rör oss inte bara mellan folkmusik eller visor utan får dessa att stundtals smälta samman.


För din garanterade bokning, kontakta oss i god tid!


Mer information om "Folkmusik och visor"


Böcker som visor


- Har du läst boken?
- Nej, men jag har hört sången!


... framträdanden med visor som är mer eller mindre fritt tolkade utifrån litteraturen.


Här framförs visor baserade på så skilda verk som "Det går an" av CJL Almqvist, "Våra vanligaste äppelsorter" av Anton Nilsson till "Vårt matematiska universum" av fysikern Max Tegmark.


Programmet vänder sig i första hand till bibliotek och andra boklitterära sammanhang, eller  i sammanhang där man vill koppla samma visor och litteratur på ett fyndigt sätt.


Violer och Vind


... En annan sida av Taube


... följer samma koncept som Visor baserade på böcker, men där sångerna helt uteslutande har baserats på Evert Taubes noveller.


Tonsatta Dagsedlar och Nidvisor


Stig Dagerman (1923-1954) är fortfarande en av landets absoluta "toppförfattare". Förutom ett antal böcker skrev Stig under många år små dagsverser vilka publicerades i tidningen nästan dagligen. Trots hans korta liv hann det bli över 1300 stycken.


Dessa går ofta under beteckningen "Dagsedlar eller Nidvisor" och ur denna stora samling är ett antal egenhändigt tonsatta.

Gunnar utgår från Skövde men åtar sig spelningar över hela landet och kan ofta bokas med kort varsel.


För bokning av spelning, prisuppgift och annan form av kontakt:


+46 70-318 37 90 eller Skicka ett mail


Medföljer Gunnar gör även en förstärkaranläggning om inget annat anges vid bokning.

 
 
 
 

Recensioner