Spår 1. Trana med bruten vinge


Trandansen vid Hornborgasjön kan lätt ge inspiration. Inte minst när det står 20-25.000 tranor på fälten (och lika många ornitologer). En låt om hur det kan gå bra för den som är lite annorlunda  – kanske behöver man dock skapa sina egna sätt.


Spår 2. Mönster i rumtiden


I Max Tegmarks förträffliga bok ”Vårt matematiska universum” granskar han hela universum i stort och smått utifrån tanken att, allt inte bara kan beskrivas i matematiska termer, utan att allt i själva verket ÄR matematik. Utifrån detta kan människan sägas vara ett mönster i ständig förändring.


Spår 3. Jag såg regnbågen igen


En egen svensk översättning av en av Johnny Cash favoritlåtar med text och musik skriven av Kris Kristofferson.


Spår 4. Vill du ha vackra rosor


Länge har Landstingen satt olika saker i fokus. Ibland patienter, men oftast ekonomin. Många har därför drabbats av en alltför mekanisk människosyn som i förlängningen gör att många duktiga medarbetare flyr fältet. Kan sägas gälla mycket av offentlig förvaltning.


Spår 5. Minnets regn


En egen svensk översättning av Paul Simon's "Kathys song". Kathy var en ung kvinna som i 20- årsåldern bl.a. reste runt och försörjde sig som gatumusiker i England med Paul Simon och Art Garfunkle. Tidigare översatt av bland andra Ola Magnell.


Spår 6. En dator -en livssimulator


Detta är inte bara en lek med ord. Det är numera alltför vanligt, speciellt bland ungdomar, att fastnar vid datorn.


Spår 7. Aida


Jag fick äran att tonsätta denna fina text skriven av min vän Eija Salminen.


Spår 8. Tiggeri


Begreppet "tiggeri" är inte helt lätt och vid en närmare granskning kan vi finna massor av tiggeri i vår omvärld: Allt från bibelns Lasarus till våra politiker, reklamindustrin till i relationer. Att förbjuda tiggeri är givetvis en intressant tanke men då skulle hela samhället raskt förändras. Men till vad?


Spår 9. Ditt namn i snön


Text och idé tolkad och baserad på Chet Atkins.


Spår 10. Vinterelände


På 1980-talet var Ted Ströms sång ”Vintersaga” en riktig hit (bl.a. framförd med Monica Törnell). Jag ber på förhand om ursäkt för denna helt förvanskade version, men stundtals kan det vara lite svårt att låta bli.


Spår 11. Den ultimata, men ofullbordade, kvinnokamssången


Det sägs att det mellan tanke och handling ligger en ocean, det kanske stämmer?


Spår 12. Simsång


En egen översättning och tolkning av "The Swimming Song" av Loudon Wainwright III men kanske mest känd framförd av systrarna Kate and Anna McGarrigle.


Spår 13. Dags att tänka på refrängen


Vid en diskussion med några andra låtskrivare pratade vi om när och hur det kan passa med refränger. Min respon blev... en sång!

Köp musiken på skiva eller USB


100 SEK inkl. porto